Investeren in een betere wereld óók goed voor je eigen portemonnee

6 miljoen Kenianen hebben thuis geen elektriciteit. De ondernemers van het Keniaanse SunTransfer brengen betaalbare zonne-energie: Je betaalt met je mobiele telefoon 50 cent per dag voor een zonnepaneel op je dak, je hebt direct toegang tot elektriciteit en na 18 maanden is het zonnepaneel van jou!

Foto: SunTransfer Kenya Ltd

SunTransfer heeft inmiddels al 100.000 gebruikers voorzien van groene en schone stroom, in de meest afgelegen gebieden in Kenia. De zonnepanelen zijn gezonder dan de kerosine-lampen, goedkoper dan de diesel-waterpompen voor irrigatie en levert bovendien uiteindelijk 150 groene banen op!

Een mooi project van Lendahand dat jij vanuit Nederland kan steunen. Niet door te doneren, maar door te investeren.

Waar krijg je nog 6% rente?

Zelf crowdfund ik minstens 1 project per jaar (nu voor het eerst via Lendahand). Ik ben namelijk een van die freelancers die wel spaart voor zijn pensioen. Elke maand een beetje. Van de bank krijg ik daar slechts 0,2% rente per jaar over. Dat schiet natuurlijk niet op.

Investeren via crowdfundplatform Lendahand levert je een rente op tussen de 3% en 6% per jaar. Dat is 15 tot 30 keer zoveel! Bovendien doe je er dan iets moois mee: een ondernemer steunen met slimme oplossingen voor bewoners in ontwikkelingslanden.

Graphic: Hoe werkt Lendahand?

Toegegeven: één keer ben ik nu mijn inzet kwijtgeraakt door een faillissement van de ondernemer (dat was overigens niet via Lendahand). Dus investeringen spreiden is het devies!

 

Investeer nu en krijg €25 cadeau

Investeer jij in een slimme ondernemer zoals het Keniaanse SunTransfer? Dat kan al vanaf €50.

Doe je dat nu, dan krijg je €25 cadeau van Lendahand!

Meteen doen? Gebruik daarvoor deze link.

 

 

 

Deze korte blog schreef ik voor Onfluence.

Category: Blog · Tags:

Comments

One Response to “Investeren in een betere wereld óók goed voor je eigen portemonnee”
 1. Inemarie schreef:

  Op Facebook:
  Cheryl: Leuk! Misschien moet ik dat ook maar eens doen!
  Marusja: Ik zit er ook over na te denken. Wat zet je apart? Heb je voldoende aan je inleg?

  Op LinkedIn:
  Gerard: Interessant! Bedankt voor de tip! Ik zou dan wel willen dat de panelen terechtkomen bij huishoudens en bedrijven in ons werkgebied Siaya in Kenis.

Leave A Comment